Pse burrat zgjedhin gratë më të mëdha në moshë? Çfarë thonë psikologët

2 mins read

Duket se kohët e fundit është gjithnjë e më e zakonshme që burrat të lidhen me gra më të vjetra, duke luftuar me stigmën që ka kjo lloj marrëdhënieje. Megjithëse një marrëdhënie e shëndetshme nuk përcaktohet nga diferenca e moshës, ka disa arsye pse ata interesoheshin për gratë më të mëdha.

Psikologët thonë se këto janë arsyet më të rëndësishme:

Gratë më të mëdha kanë më shumë përvojë jetësore

Gratë më të mëdha në moshë kanë parë shumë më tepër në jetë se sa të rejat, ato kanë përballuar të gjitha llojet e vështirësive dhe mund t’i përballojnë të gjitha problemet e ardhshme me pjekuri. Kjo është arsyeja pse meshkujt e dinë se do të jenë më të pjekur me partneren e tyre.

Burrat pëlqejnë gratë që dinë çfarë duan

Kjo teori plotëson pikën e mëparshme; meshkujt e rinj tërhiqen nga femrat më të mëdha sepse ata zakonisht e dinë se çfarë duan. Duke qenë se këto gra kanë më shumë përvojë jetësore, ato dinë saktësisht se si t’i arrijnë qëllimet e tyre. Ata janë të fokusuar në qëllimet, sepse tashmë i kanë vendosur planet e tyre.

Burrat ndjejnë kënaqësi kur tërheqin vëmendjen e një gruaje më të madhe

Burrat zbuluan se vëmendja e një gruaje në moshë më të madhe rrit besimin dhe vetëvlerësimin e tyre. Pra, kur një i ri tërheq një grua, kjo rrit egon, sepse ai ka arritur të tërheqë një grua të pavarur, të arsimuar dhe të suksesshme. Ata besojnë se janë në gjendje të magjepsin gratë e të gjitha moshave.

Gratë më të vjetra duken më të sigurta

Burrat tërhiqen nga gratë që besojnë në veten dhe aftësitë e tyre. Kjo i detyron burrat të nxjerrin përfundime të caktuara për personalitetin dhe stilin e jetës së gruas.

Ata vlerësojnë stabilitetin emocional tek gratë më të mëdha

Gratë më të mëdha janë më të pjekura se të rejat edhe në aspekte të tjera – siç janë emocionet. Ndërsa disa vajza të reja e kanë të vështirë të shprehin emocionet e tyre me partnerët, gratë mund t’i ndajnë lirisht ndjenjat e tyre. Ata tani dinë të kontrollojnë emocionet e tyre për të jetuar një marrëdhënie të shëndetshme.

Burrat janë të etur për të mësuar diçka të re

Në disa raste, burrat shohin se takohen me një grua më të vjetër si një përvojë interesante, veçanërisht nëse historive të tyre të takimeve i mungonte emocioni. Burrat janë të etur për të mësuar dhe të gatshëm të shohin se çfarë do t’u mësojë partnerja e tyre më e vjetër. 

Previous Story

Australia vendos sanksione ndaj separatistëve dhe zyrtarëve rusë

Next Story

70% subvencionim kush vendos panele diellore

Latest from Blog