Nuk dëshmoi kundër bashkëpunëtorëve të tij për grabitjen e 330 mijë eurove, riarrestohet shqiptari në Maltë

1 min lexim

Një 30-vjeçar shqiptar në Maltë është riarrestuar pasi ka refuzuar të dëshmojë kundër shqiptarëve Daniel Muka dhe vëllait të tij Begtash, të cilët akuzohen për një grabitje prej 333 mijë eurosh.

Sipasmediave vendase 30 vjeçari shqiptar, Artan Coku, u dënua me katër vjet burg muajin e kaluar pasi pranoi se kishte marrë pjesë në grabitjen e një dyqani bizhuterish në tetor 2017. Artan Coku, përmendi frikën për sigurinë e familjes së tij si arsyen e refuzimit të tij.

Coku doli para gjykatës mëngjesin e ditës së djeshme para gjyqtarit Viktor Axiaq, i akuzuar se ka refuzuar të japë dëshmi nën betim në përmbledhjet e veçanta të provave kundër vëllezërve Muka.

Coku kishte qenë përgjegjës për logjistikën e grabitjes dhe kishte qenë përgjegjës, ndër të tjera, për informimin e vëllezërve Muka nëse dyqani Tignè Point ishte hapur.

Përveç dënimit me katër vite burg, Gjykata kishte urdhëruar edhe Cokun që të paguante një të tretën e shpenzimeve të gjykatës, në vlerë mbi 14,500 euro. Kostoja e riparimeve në dyqanin e synuar nga banda ishte mbi 65,000 euro.

Shqiptari ishte efektivisht një njeri i lirë pas dhënies së dënimit, por e kishte të ndaluar nga policia të largohej nga Malta, duke e mbajtur në paraburgim për të dëshmuar kundër vëllezërve Muka.

Por kur u soll në gjykatë për të dëshmuar kundër tyre në dy përmbledhje provash të veçanta të premten, Coku nuk pranoi, në të dyja rastet, të deklaronte se kishte një familje në Shqipëri, sigurinë e së cilës do ta vinte në rrezik nëse do ta bënte këtë.

Meqenëse Coku ishte një dëshmitar kompetent dhe i detyrueshëm në ligj, pasi çështja kundër tij ishte vendosur, magjistratja Rachel Montebello urdhëroi ri-arrestimin e Cokut.

Coku u akuzua para gjykatësit Victor Axiak të premten në mëngjes, duke u deklaruar fajtor për akuzën se nuk kishte dëshmuar kundër të dy bashkëpunëtorëve të tij të dyshuar.

Previous Story

Marco Odermatt – mbret i skive 

Next Story

Prishtina bëhet me kamera sigurie

Latest from Blog