Ju kujtohet misteri,fustani që tërboi botën

Të gjithë na kujtohet dilema e famshme për fustanin i cili hutoi njerëzit për ngjyrën e tij, për disa të bardhë e artë e disa blu e zi.

Hijet janë blu prandaj predispozita është të shohim blunë për të parë imazhin. Nga ana tjetër, dritat artificiale ndikojnë dhe ne mendojmë se janë ato që ndriçojnë fustanin dhe truri e eleminon këtë ngjyrë duke na bërë të mendojmë që ai është blu dhe i zi.

Ata që zgjohen herët dhe kalojnë më tepër kohë në dritë natyrale, e shohin fustatnin të bardhë dhe ngjyrë ari. Ata që jetojnë më shumë gjatë natës duke kaluar më tepër orë me drita artificiale, e shohin të zi dhe blu.

x

Check Also

Trevës së Pollogut i shtohet edhe një Hafiz i ri

Dashmir Bexheti nga fshati Orashë e epërme nga komuna e Jegunovcit është hafizi më i ...

Ministri i arsimit, Dr.Arbër Ademi, priti në takim nobelisten tuniziane, Wided Bauchamaui

Ministri i arsimit dhe shkencës, Dr.Arbër Ademi, sot ka pritur në takim nobelisten tuniziane Wided ...